Cum e să fii vegan pentru o săptămână?

Am scris acest articol acum câteva săptămâni și nu l-am postat atunci, pentru că am avut o perioadă destul de aglomerată, așa că tot ce am scris e din acel moment în care am făcut provocarea de care veți afla pe parcurs. Zic să vă las să citiți.

Cum e să fii vegan pentru o săptămână? Vegetariană ești, îți doreai de ceva timp să vezi cum e să fii și vegană. Am avut acest gând acum câteva zile și cum nimic nu e întâmplător, sâmbăta trecută am văzut pe Netflix documentarul „The Game Changers” ( „Cei care au revoluționat jocul”). Chiar îl recomand, merită văzut, iar pe mine m-a determinat să accept de luni provocarea propusă chiar de mine. Mi se pare foarte palpitant când te provoci singur, să vezi dacă poți duce la bun sfârșit. Ați încercat vreodată?

Duminică am mai citit despre asta, deși știam în mare parte ce implică, am fost la cumpărături și de luni m-am pus pe treabă. De aici începe partea interesantă, dar și amuzantă. Așa că m-am gândit să împărtășesc cu voi această experiență sub forma unui jurnal care a durat 7 zile. Veți afla și concluziile la final.

Luni, prima zi a fost cea mai grea, pentru că trebuia să mă obișnuiesc cu ideea că laptele, iaurturile, ouălele au fost eliminate din alimentație. Nu m-am simțit obosită, însă m-a urmărit foamea pe parcursul zilei, deoarece îmi propusesem să nu mai mănânc între mese tot felul de snacksuri care nu fac altceva decât să se depună pe șolduri și nu în stomac. Între mesele principale, adăugam apa, cea care mă făcea să uit de stomacul meu care îmi cânta destul de des. Seara am adormit repede, deoarece voiam să treacă ziua de luni și să văd cum mă simt a doua zi.

Glass of water

Marți a fost relativ ok, doar că se instalase pofta de dulce. Speram din tot sufletul să mă ocolească, dar nu, creierul nu a vrut să mă ajute. „Diana, descurcă-te cu asta, să te văd!”, mi-am spus eu în gând. Deja simțeam prin corp cum pofta de dulce creștea. Da, tot ce aveam în casă conținea lapte, surprinzător, nu? 😆 Ce să fac? M-am îmbrăcat și am plecat cu speranță la MegaImage, poate voi găsi ceva pentru vegani. Poate vă întrebați de ce nu am luat o linguriță de zahăr și mă linișteam. Nu mai am zahăr în casă de aproape doi ani și e minunat, chiar vă recomand să-l ocoliți cât de mult puteți.

Am găsit niște batoane raw vegane foarte bune, doar să fiți atenți, pentru că numărul caloriilor diferă de la baton la baton. De ce tot vă zic de calorii? Eu sunt atentă la numărul de calorii pe care le consum într-o zi, între 1200-1300 de calorii, pentru că fac și sală. Am trecut cu bine și peste ziua de marți.

Miercuri a fost ziua care mi-a dat bătăi de cap, pentru că nu aveam nicio idee ce voi mânca. Istoricul meu de pe Pinterest e plin de rețete vegane, așa că e o sursă de inspirație. 😀 

Modern Sign Up to Our Email Newsletter Instagram Post

Alătură-te gratis comunității 2nomazi de pe nas.io!

Celelalte zile au trecut destul de ușor, deja corpul meu de acomodase, nu mai simțeam foamea, însă asta nu m-a oprit din a bea apa.

Probabil vă întrebați, bine, bine, ai rezistat o săptămână, dar totuși ce ai mâncat? În următoarele rânduri vă voi arăta câteva idei de mâncăruri cu care am supraviețuit. 😆

Dimineața obișnuiesc să mănânc fie un iaurt (mie îmi place cel de soia cu vanilie de la Alpro), fie ovăz cu lapte (de soia, de migdale, de soia cu vanilie). Am optat pentru ovăz fiert cu lapte de cocos, cu banane pe deasupra, praf de scorțișoară, semințe de cânepă și miez de nucă. A fost delicios și chiar foarte sățios. Semințele de cânepă se numără printre semințele cele mai bogate în nutrienți. Au un conținut ridicat de proteină completă, bogat în vitamina E, Potasiu, Fosfor, Magneziu, Fier, Zinc, Cupru și Mangan. Nu mai puțin important este conținutul crescut de acizi graşi Omega 3 şi Omega 6. Pun cam jumătate de linguriță, deoarece are o valoare energetică mare ( 664 kcal per 100 g). Nucile, de asemenea, sunt bogate în proteine, lipide, vitamine și minerale.

Oatmeal

La prânz și la cină am avut mai multe opțiuni:

1. Salată verde cu sfeclă fiartă (este bogată în vitaminele A, C, complexul B, Sulf, Sodiu, Calciu, Fier, Iod, Potasiu), roșii, castraveți, măsline, semințe de floarea- soarelui crud/miez de nucă, zeamă de lămâie (în loc de ulei) și eventual cu un orez brun/orez cu legume sau cartofi la cuptor cu rozmarin, fie pe grătar (adică scrijele 😆 ) și cu ciuperci fie la cuptor, fie pe grătar. Le puteți alterna, dar tot așa, atenți la cantitate și număr de calorii.

2. Salată verde cu măsline, roșii uscate, semințe (de care doriți), zeamă de lămâie, castraveți, capere. Puteți adăuga chiar și bucățele de avocado, chiar și mango (mi se pare o combinație super bună).

3. De asemenea, wrap-ul din legume e super bun. Lipiile au fost din graham și au conținut: humus, cartofi, varză, castraveți murați, morcov, ardei gras roșu, măsline și roșii.

4. O altă idee e cea de humus sau pastă de avocado fie pe felii de roșii, fie pe rondele de orez (am desoperit unele super bune de la LIDL).

5. Apă! Multă Apă! Bineînțeles, la mine nu lipsește cafeaua, iar dacă vreau să mai beau una spre după-amiază îmi pun lapte de soia cu vanilie (iese ca un cappuccino, extrem de bun).

Sunt foarte multe rețete pe care vreau să le încerc, pentru că îmi place când descopăr lucruri noi. De exemplu, mai vreau să încerc legume la tigaie cu susan sau noi combinații de salate.

Probabil vă întrebați care sunt concluziile mele după această săptămână care poate părea pentru unii foarte ușoară sau extrem de grea. În primul rând, mi-a fost destul de ușor, deoarece sunt vegetariană de 1 an și jumătate și carne nu mâncam. De mult timp mă gândeam cum ar fi să renunț și la restul alimentelor ce provin de la animale. E mult de povestit de ce am ales acest stil de viață, de ce am renunțat la carne, cum a fost și multe alte lucruri, așa că mă gândeam să fac un articol separat în legătură cu asta. Ce ziceți?

În al doilea rând, am observat că am avut și mai multă energie, tenul s-a curățat mult mai frumos și chiar am dat și 2 kilograme jos, chiar dacă nu acesta a fost scopul acestei săptămâni.

În al treilea rând, mi-am demonstrat că mă pot ține de o astfel de provocare, că pot descoperi mult mai multe feluri de mâncare foarte sănătoase.

Sunt conștientă că nu toată lumea este de acord cu un astfel de stil de viață, fiecare este liber să aleagă alimentația potrivită pentru el și pentru nevoile corpului său. Sfatul meu e că dacă încercați acest lucru, să fiți atenți ce mâncați, să nu exagerați cu carbohidrații și să faceți în așa fel încât să vă luați doza zilnică de energie din semințe, din legume, din fructe. Nu în ultimul rând, fiți atenți și la numărul de calorii, faceți sport și beți apă.

Sper că a fost interesant acest mic jurnal- Cum e să fii vegan pentru o săptămână? și dacă veți vrea să încercați această provocare, aștept întrebările voastre. De asemenea, chiar vă sfătuiesc să citiți înainte de a încerca și să vă gândiți dacă vi se potrivește.

Voi reveni și cu articolul despre vegetarianism și despre cum început să merg la sală, daca sunteți curioși. Până atunci, mâncați sănătos, hidratați-vă, odihniți-vă și faceți sport! Enjoy your life! (in a healthy way!)

Vrei să fii printre primii care află noutățile noastre? Urmărește-ne pe Instagram, Facebook, TikTok și YouTube și găsește momente unice, inspirație și multe altele.
Alătură-te gratis comunității 2nomazi de pe nas.io!​​
* Aceasta nu este o postare sponsorizată. Toate site-urile web și companiile pe care le recomandăm sunt cele pe care le folosim personal și pe care le considerăm utile pentru călătoriile noastre.
Dorim să precizăm că unele dintre aceste linkuri sunt linkuri afiliate. Asta înseamnă că, fără costuri suplimentare pentru tine, vom primi un mic comision dacă faci rezervări prin intermediul acestor linkuri, contribuind la menținerea gratuității blogului pentru toți utilizatorii.

Scroll to Top